fbpx

Konsultan Salwa

KONSULTAN SALWA

COO PAKARHR

SALWA AZLAN

  • Certified Train The Trainer, PSMB (Malaysia)
  • Certified Professional Learning Facilitator
  • Master of Science, Human Resource Development (with honours)
  • Bachelor of Science, Human Resource Development (with honours)
  • Certified Master Hypnotherapist (CHt)
  • Certified Train the Trainer by Richworks Resources Sdn Bhd
  • Certified Train the Trainer, ILM, United Kingdom

Salwa Azlan merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Fasilitator Pembelajaran Profesional yang diiktiraf kerana menggunakan kaedah Neuro-Linguistic Program untuk mengendalikan latihan.

Beliau merupakan memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor pada tahun 2004. Beliau memulakan pekerjaannya dalam Jabatan Sumber Manusia di PHN Industries (Industri Automotif), sebuah anak syarikat milikan penuh DRB-Hicom Group of Companies. Selepas 1 tahun, beliau menyertai Sime Darby Engineering Sdn Bhd (Oil & Gas Industry), anak syarikat milik penuh Sime Darby Group. Dia mendapat pengalaman dalam Pengurusan Sumber Manusia selama 8 tahun di Sime Darby & pemindahan kepada anak syarikat Kumpulan Syarikat Petronas, Malaysia Marine & Heavy Industries (MMHE) untuk 2 tahun akan datang.

Kepakaran beliau dalam HR, terutamanya dalam bidang Latihan dan Pembangunan telah menyumbangkan kepada kejayaan penubuhan dan pelaksanaan pelbagai program HR untuk organisasi. Ini termasuk penubuhan Latihan berasaskan Kompetensi Perlu Analisis, Perancangan Penggantian, Pengurusan Bakat, Pembangunan Sumber Manusia, Pengurusan Sumber Manusia, Kerja Motivasi, Pengurusan Pesakit, Pekerja Pertunangan, Pembangunan Kerjaya/Kerjaya Path, Menulis Kemahiran Resume dan Dapatkan Kerja Itu!

KEJAYAAN YANG MEMBANGGAKAN

  • Salwa telah dilantik sebagai ‘Think Tanker Team’ di Sime Darby Engineering yang membincangkan apa-apa isu penting dalam HR untuk merancang, merekabentuk, membangun dan melaksanakan program yang berkaitan dengan menyelesaikan isu-isu tersebut.
  • Salwa telah menjalankan acara korporat besar iaitu acara Kejohanan Golf Sime Darby untuk 100 syarikat selama 2 hari di Horizon Hills Golf Resort dengan jayanya.
  • Salwa telah berjaya menjalankan Program ‘HypnoParenting’ untuk ibu bapa, guru dan kaunselor di Johor Bahru. Program ini menggunakan gabungan NLP & kaedah hipnosis dan telah mewujudkan pengalaman baru untuk peserta.