fbpx

Konsultan Hisham

KONSULTAN HISHAM

CEO PAKARHR

AHMAD HISHAM AB WAHAB

  • Certified Train The Trainer, PSMB (Malaysia)
  • Certified Professional Learning Facilitator
  • Master of Science, Human Resource Development (with honours)
  • Bachelor of Science, Human Resource Development (with honours)
  • Certified Master Hypnotherapist & Clinical Hypnotherapist (Ch., CHt)
  • Certified Train the Trainer by Richworks Resources Sdn Bhd

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Fasilitator Pembelajaran Profesional yang diiktiraf kerana menggunakan kaedah Neuro-Linguistic Program untuk mengendalikan latihan.

Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004. Beliau memulakan kerjayanya di Jabatan Pembangunan Perniagaan di Koop UTM Bhd. Selepas 2 tahun, beliau telah dinaikkan pangkat sebagai Penolong Pengurus untuk Coop Book Center dan berkhidmat selama 4 tahun sebelum meninggalkan ke Sekolah Pendidikan Profesional dan Pendidikan Berterusan (SPACE) sebagai pengurus acara.

Selepas setahun, beliau menyertai UniKL MITEC Johor Bahru sebagai pemangku Ketua Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan berkhidmat selama 5 tahun. Beliau memperolehi pengalaman dalam Pembangunan Perniagaan selama 4 tahun di Coop UTM Berhad, beberapa tahun sebagai penganjur acara di Sekolah Pendidikan Profesional dan Pendidikan Berterusan (SPACE) dan Hal Ehwal Pelajar untuk 5 tahun akan datang.

Selain itu, beliau juga aktif dalam latihan dan rawatan dengan menggunakan asas hipnosis dan hypnotherapist yang diperakui (Ch.) dan hypnotherapist klinikal (CHT.) Dari AurAshifa Hypnotherapy yang berpangkalan di Bandung, Indonesia sejak tahun 2011. Beliau kini meneroka kemahiran keibubapaan dengan menggunakan hipnosis berdasarkan pengetahuan beliau.

KEJAYAAN YANG MEMBANGGAKAN

Beliau telah berjaya menjalankan Program ‘Hypno-Parenting’ untuk ibu bapa, guru dan kaunselor di Johor Bahru. Modul program yang menggunakan gabungan NLP & kaedah hipnosis telah mencipta pengalaman baru untuk para peserta.