fbpx

“Boleh ke kalau bayar Gaji Basic sikit tapi add-on elaun untuk cukupkan gaji minima RM 1200 sebulan. Salah ke? Agak-agak kena saman tak ?”

Ramai Boss yang masih keliru tentang isu pengiraan gaji yang wajib dibayar pada staff. Nak jimat kos tapi boleh ke buat tindakan mcm tu?

Kadang – kadang main hentam je kira gaji sebab tak nak membazir bayar gaji pekerja. Tapi boleh ke Boss buat macam tu?

Jawapannya TAK BOLEH! Anda sebagai Boss jangan sesekali buat tindakan macam ni , silap hari bulan kena saman tau!

GAJI dan Elaun adalah dua benda yang berbeza!

Jom tonton video ini untuk dapatkan penjelasan yang lebih jelas tentang isu gaji yang wajib Boss bayar mengikut Akta Kerja supaya Boss tidak silap membuat bayaran gaji staf.

Untuk dapatkan info lebih tentang Pengurusan HR , Jom sertai Program Business Owner Masterclass yang mana kami berikan secara PERCUMA sahaja!

Klik link dibawah untuk DAFTAR SEKARANG!–> http://bit.ly/BusinessOwnerMasterclass

RELATED POST