fbpx

PAKARHR: KADAR PENGANGGURAN NOVEMBER 2020 PADA PARAS 4.8%

Kadar pengangguran meningkat sedikit sebanyak 0.1 mata peratus kepada 4.8 peratus pada November 2020 berbanding bulan sebelumnya, yang mana jumlah penganggur setakat bulan berkenaan adalah 764,400 individu.

Berikutan gelombang ketiga pandemik yang berterusan pada November lalu, Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) telah dilaksanakan secara berperingkat bagi membendung peningkatan drastik kes COVID-19 dan seterusnya mengimbangi keperluan di antara sistem penjagaan kesihatan dan ekonomi.Kebanyakkan pekerja akan diberhentikan kerja mereka dan ramai diantara mereka daripada pekerja yang berpengalaman.

Ianya akan menjadi satu kelebihan kepada majikan untuk mendapatkan pekerja yang berkualiti dengan mudah.

Sumber : Berita Harian

Oleh itu , anda sebagai boss perlulah bijak memilih calon yang nak bekerja dalam company kita. Musim Covid-19 ini kita sangat struggle untuk sustainkan bisnes. Sebab tu perlu ada staff yang supportive untuk sama sama bangunkan bisnes supaya kita lebih senang untuk growkan bisnes.

Macam mana nak dapatkan calon yang berkualiti ni ? Nak iklankan jawatan kosong dekat platform mana yang tanpa menggunakan kos ?Jangan risau kami akan berikan tips Hiring & Interview calon yang berkesan didalam Program Intensif The Secret Of Team A+?Program ini berlangsung selama 2 hari tau! Pada hari pertama kami akan kupaskan tentang topik Hiring & Interview. Dan pada hari kedua berkenaan tentang Isu Disiplin dan Akta Kerja.Berminat nak tahu lebih tentang Program STA+ ?

Klik link dibawah untuk tahu info lebih 😉–> http://bit.ly/NakDaftar-STAPLUS5-Sekarang

RELATED POST